Home    www.interad.ro
inchirieri microbuze, inchirieri autocare
turism

TAKE THE BEST BUSINESS SOLUTIONSPASTE ARMENIA 7 zile 2012

PASTE in ARMENIA

 

Va invitam sa petreceti vacanta de Paste in Armenia, prima tara din lume unde crestinismul a devenit religie de stat si unde alaturi de minunatele si secularele monumente arhitectonice, reprezentate de bazilici crestine si fortarete impunatoare, veti avea ocazia de a descoperi frumusetea si mostenirea unui popor vechi cu un spirit liber, puternic si cald. Scurta vizita aici, in Armenia, la hotarul dintre Europa si Asia, va va fermeca si va va starni nostalgia de a reveni.

 

Perioada: 11.04 - 17.04.2012

         

ZIUA 1 / 11.04.2012:  BUCURESTI

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 13:15. Plecare la Praga cu zborul companiei CSA OK 803 la ora 15:15 / 16:10 si mai departe la Erevan, cu zborul OK 930 la ora 21:40.

ZIUA 2 / 12.04.2012: EREVAN -GARNI - GUEGARD

Sosire la Erevan la ora 04:20 si transfer la hotel pentru cazare la Hotelul Ani Plaza 4*(sau similar). Mic dejun si pauza de odihna de cateva ore, dupa care incepem programul cu vizitarea capitalei Armeniei, Erevan, unul din cele mai vechi orase din lume ( cu 29 de ani mai "batran" decat Roma ) si leagan al unei stravechi civilizatii: Piata Republicii, Opera, Biblioteca Regala Matenadaran, ce adaposteste aproximativ de 17.000 de manuscrise armene si alte 100.000 de manuscrise medievale si documente moderne. Continuam cu deplasare spre complexul de la Garni, construit de legendarul rege Trdat I in anul 77, fosta resedinta a regilor armeni din dinastia Arkashide pana in secolul 3. Astazi complexul adaposteste, inca intact, unul din vechile temple pagane, greco-roman, unicul din perioada precrestina din Armenia, inchinat zeului soarelui, Mithra, precum si ruinele palatului si a bailor regale, cu frumoase mozaicuri lucrate cu maiestrie in piatra de diferite nuante. Continuam cu vizita la manastirea Gueghard ( sec.XII-XII ), aflata pe lista monumentolor Unesco, unul din centrele spirituale de seama ale Armeniei, deoarece aici s-a pastrat mult timp "sulita sfanta" folosita la crucificarea lui Isus ( actualmente la Etchimiadzin ). Aici vom putea asista la prepararea painii traditionale armeniene, "lavach", coapta in cuptor de pamant. Intoarcere la Erevan pentru cina intr-un restaurant local si cazare.

ZIUA 3 / 13.04.2012: EREVAN - SANAHIN - HAGHPAT - EREVAN

Mic dejun. In aceasta zi pornim catre nordul Armeniei, aproape de granita cu Georgia, pe un drum ce strabate o zona minunata cu munti impaduriti si canioane adanci si care trece prin localitatea  Alaverdi cunoscuta pentru minele de cupru ( 2% din productia mondiala de cupru se realizeaza in Armenia ), pentru a vizita alte 2 capodopere medievale, incluse pe lista Unesco si care amintesc de frumoasa istorie a poporului armean.: Manastirea Sanahin, cu cea mai veche biserica din zona care dateaza inca din anul 928 si manastirea Haghpat, care a fost construita in anul 976 de catre imparateasa Khosrvanuch. Intoarcere la Erevan pentru cina la un restaurant tipic si cazare.

ZIUA 4 / 14.04.2012: EREVAN - KHOR VIRAP - NORAVANK - EREVAN

Mic dejun. Deplasare spre sudul tarii, pentru a vizita biserica Khor - Virap, situata la cativa km.de granita cu Turcia, pe situl unde s-a aflat prima capitala a Armeniei, Artsthat, astazi lacas de pelerinaj la locul unde a fost intemnitat timp de 13 ani, fara hrana, Sfantul Grigore Luminatorul, pentru vina de a fi raspandit crestinismul. De pe colina unde se afla situata  biserica se ofera o minunata priveliste a muntelui biblic Ararat, cu cele 2 piscuri acoperite de zapada vesnica si unde, se spune in Biblie, ca s-a oprit corabia care l-a ajutat pe Noe sa supravietuiasca potopului. Plecam spre Noravank trecand prin  satul Arenie, unde s-au descoperit recent seminte de boabe de struguri din sec.VI-V i.e.n., fapt ce plaseaza pe armenieni printre primii viticultori cunoscuti in istorie. Vizita la  manastirea  Noravank, monument Unesco, din sec.XIII,  un excelent si bine conservat exemplu al arhitecturii locale, unde se afla mauzoleul printilor din dinastia Orbelian. Manastirea se afla intr-o zona de o frumusete naturala exceptionala. Intoarcere la Erevan unde vizitam Muzeul de Istorie. Cina intr-un restaurant tipic si cazare la Erevan. De la ora 23:00 transfer la biserica ortodoxa  pentru a sasista la slujba de Inviere. Intoarcere la hotel  la ora 01:00.

ZIUA 5 / 15.04.2012: EREVAN - ETCHMIADZIN - EREVAN

Mic dejun. Vizita la Echmiadzin, centrul spiritual si administrativ al Bisericii Apostolice Armene, resedinta  Chatolicosului bisericii  armene, una din primele biserici crestine din lume. Vizita complexului include: Catedrala din sec.IV (biserica principala a complexului cu tezaurul, care printre artefactele adunate de-a lungul celor aproximativ 1700 de ani, adaposteste si sulita folosita de soldatii romani la injunghierea lui Iisus pe Golgota), gradinile manastirii cu Monumentul Genocidului, muzeul Manoukyan (sau vechea resedinta a Chatolicosului), seminarul Gevorkian (exterior), precum si celelalte biserici ale complexului: Sf. Gayane,  Sf. Hripsim, Sf. Ghoghakat. Dejun traditional de Paste cu vin rosu, oua rosii, carne de miel, etc. Cazare.

ZIUA 6 / 16.04.2012:  EREVAN

Mic dejun. Vizita Muzeului si a Casei Memoriale Serghei Parajanov, personalitate marcanta a culturii si cinematografiei armene si mondiale din secolul 20. Muzeul expune o vasta colectie de obiecte de arta ce au apartinut celebrului regizor. In continuare va invitam sa vizitam o fabrica de coniac, unde veti avea ocazia sa degustati celebrul coniac Ararat, o specialitate locala apreciata in toata lumea. In incheierea turului, vom opri intr-una din pietele comerciale importante ale orasului, pentru a cumpara produse tipice si a aprecia varietatea impresionanta a fructelor proaspete si uscate din Armenia . Cina  de despartire intr-un restaurant tipic. Cazare. 

ZIUA 7 / 17.04.2012:  EREVAN - BUCURESTI

Transfer la aeroport si decolare spre Praga cu zborul  CSA OK 931 la ora 05:15 / 06:15 si mai departe spre Bucuresti cu OK 802 la ora 11:40. Sosire la Bucuresti-Otopeni la ora 14:30..

 

TARIF: 795 EURO / loc in camera dubla / Supliment single: 155 EURO

(tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti, pentru un grup de minimum 15 + 1 turisti tariful se majoreaza cu 35 euro/pers.; pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport cu avionul pe rutele:  Bucuresti - Praga - Everan si retur

- 6 nopti cazare la Erevan in hotel de 4 stele cu mic dejun si cina, conform programului

- dejun traditonal in ziua de Paste

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport: 195 euro/pers (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)

- taxa de viza pentru Armenia, care se obtine la sosire pe aeroport: 8 usd/pers, se achita la fata locului

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 20 euro/pers pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- asigurarea medicala

- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

 

ACTE NECESARE PENTRU CALATORIE SI VIZA:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 2 poze tip pasaport

CONDITII DE INSCRIERE:

-inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la                                                epuizarea locurilor

- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv ambasada

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora.

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %

- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"